Astronomi Ve Uzay Bilimleri Atölyeleri
Faaliyet Yetkilisi
Faaliyet İstatistikleri
Toplam Faaliyet Sayısı: | 6 |
Açık Faaliyet Sayısı: | 0 |
Açılacak Faaliyet Sayısı: | 0 |
Kapalı Faaliyet Sayısı: | 6 |
Toplam Başvuru Sayısı: | 417 |
Toplam Katılımcı Sayısı: | 121 |
Toplam Kapasite Sayısı: | 8552 |
Faaliyet Yeri: Beyoğlu
Öğretmenlerle Astronomi Söyleşileri 2020 - Bilgi Atölyesi
- 08.02.2020 - 08.02.2020
- |
- 15:00 - 16:30
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
06.02.2020 23:59:59'da kapandı.
Faaliyet Yeri: Üsküdar
Öğretmenlerle Astronomi - I (Coğrafya Öğretmenleri)
- 04.01.2020 - 04.01.2020
- |
- 09:30 - 17:30
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
23.12.2019 23:59:59'da kapandı.
Faaliyet Yeri: Üsküdar
Öğretmenlerle Astronomi - I (Bilsem Öğretmenleri)
- 04.01.2020 - 04.01.2020
- |
- 09:30 - 17:30
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
25.12.2019 23:59:59'da kapandı.
Faaliyet Yeri: Üsküdar
Öğretmenlerle Astronomi - I (Sınıf Öğretmenleri)
- 28.12.2019 - 28.12.2019
- |
- 09:30 - 17:30
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
21.12.2019 23:59:59'da kapandı.
Faaliyet Yeri: Üsküdar
Öğretmenlerle Astronomi - I (Okul Öncesi Öğretmenleri)
- 28.12.2019 - 28.12.2019
- |
- 09:30 - 17:30
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
23.12.2019 23:59:59'da kapandı.
Faaliyet Yeri: Fatih
Astronomi Ve Uzay Bilimleri Akademisi
- 15.11.2019 - 10.01.2020
- |
- 17:00 - 20:00
Bu faaliyete ait başvuru ekranı
25.10.2019 23:59:59'da kapandı.
Evrenin genişliğini anlamaya çalışın''.
VİZYON VE MİSYON
- Yüzyılın eğitim – öğretim modelleri içerisinde ve uzay araştırmalarının her geçen gün artarak insanlık tarihine yön vermiş olduğu bu süreçte, disiplinler arası bir yaklaşım ile Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında farkındalığını arttırarak , gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin donanım, bilgi ve becerilerini arttırmak.
AMAÇLAR
Yapılan bilimsel araştırmalar , bugünün anaokulu öğrencilerinin üçte ikisi’nin , yetişkinliklerinde şu anda varolmayan işlerde çalışacağını öngörmekte. Özellikle pek çok bilim dalı geçmişte olduğu gibi sadece kendi alanında çalışmak yerine inter disipliner ve multi disipliner çalışmalar yaparak gelişmekte . Astronomi fizik , Kimya , Matematik , Biyoloji gibi temel bilimlerin dışında Sanat, Edebiyat , Müzik gibi pek çok alanla buluşmakta . Öğretmenler geçmişi ve geleceği birbirine bağlayan bilgi ve davranış mühendisleridir aynı zamanda . Bu nedenle ,erken çocukluktan başlayarak Üniversite çağına kadar tüm branşlardan öğretmenlerimizin Temel Astronomi bilgisi ve Uzay araştırmaları ile ilgili olarak bilgi paylaşımı , 21. Yüzyılın eğitim ve öğretim becerileri ile sahip oldukları bilginin buluşturulmasıni sağlamak , daha donanımlı hale getirmek ve bilim – yaşam bağlantılarının kurulmasında ,farkındalıklarının arttırılmasına destek olarak sürecin öğrenciye ulaşmasında etkin rol oynamak , Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi’nin öncül amaçlarındandır.
Bu temel amaçlar aynı zamanda 2018 yılında kurulmuş olan Türkiye Uzay Ajansı ve geçtiğimiz yıl ilan edilmiş olan Milli Uzay Programımızın başta gençler olmak üzere herkese ve dolayısıyla eğitimin tüm paydaşların da uzay farkındalığı oluşturmak ve Milli Uzay Programımızı uygulama noktasında eğitimler düzenlemek Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademimizin vizyon ilkeleri arasında yer almaktadır.
Yaşamakta olduğumuz süreç her bir öğretmenimizin ‘’ Uzay çağında öğretmen olmak ‘’ noktasında gerekli temel alt yapıya sahip olması ve eğitim ve öğretim süreçlerine katkı sağlayarak , paylaşması ekseninde akademimizin temel amaçlarıyla bütünleşmektedir. Bu öğrenme süreci içerisinde eğitim alan öğretmenlerimiz Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisinin başlattığı ve 2019 yılından beri sürürmekte olduğu Okuldan UZAYA Projesi ile ilişkili olarak okul bahçelerini başta öğrenciler olmak üzere eğitimin tüm paydaşları için uzaya açılan pencereler olarak ve yalnızca bir eğlenme alanı değil aynı zamanda bir öğrenme alanı olarak planlayacaktır. Okul bahçelerinde teleskopla gökyüzü gözlemi, Astronomi ve Uzay Bilimleri temalı atölyeler, Astronomi Steam ve Feteem atölyeleri ve Robotik çalışmalar gerçekleştirebilir ve bu süreçte akademimiznden destek isteyebilirler.
Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi
- * Öğretmenin yetkinliğini, kalite ve uzmanlığını geliştirmek maksadıyla eğitim programları hazırlamak, içerik üretmek ve uygulamak.
- * Üniversiteler başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak başta okullar olmak üzere toplumun bütün kademelerine değer üretmek.
- * Akademiye öğretmen seçimi ve eğitimiyle ilgili bütün süreçleri yürütmek.
- * Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında sempozyum, kongre, kurultay, konferans, panel workshop… gibi bilimsel çalışmalar yapmak.
- * Üniversitelerimizin Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilişkili bölümlerinde görev yapmakta olan akademik kadroları ile Okul öncesi , eğitimin tüm kademe ve branşlarından öğretmenlerin ortak çalışmasına zemin hazırlamak.
- Fen Bilgisi ve Fizik öğretmenlerine alan – bölüm dersleri nedeniyle Astronomi ve Uzay Bilimleri konularında mesleki yetkinliklerinin gelişmesinde alanlarında uzman akademisyenlerle buluşmalarını sağlamak
- * Astronomi eğitiminde interaktif yöntem ve tekniklerle e-ortamlar ( E- Atölyeler – Deney Çalışmaları / Eratosthenes Deneyi – Dünya’nın * çevresini ölçme ) oluşturmak ve öğretmenlerimizin bilim- yaşam bağlantılarının kurulmasında yetkin hale getirme sürecine katkıda bulunmak .
- * Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisine katılan öğretmenlerin üniversitelerin anabilim dallarıyla birebir çalışmalarını sağlamak.
- * Öğretmenlerimizin 21. Yüzyılın öğrenme beceriyle donanımını arttırmak ve Web tabanlı eğitim teknolojileri noktasında Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilişkili ve öğrencileriyle okul ve okul dışı öğrenme ortamları hazırlama sürecine katkı sağlamak
- Öğretmenler arasında yüzyüze ve çevrim içi ''Deneyim Paylaşım Atölyeleri'' gerçekleştirmek.
- Bilmeden Bilim Atölyesi ile günlük yaşam ve bilim arasında bağlantılar yoluyla, sahada öğrencilerin yeterliliklerinin artırılmasına yönelik çevrim içi çalışmalar düzenlemek.
- Öğretmenlerimizin teori ve pratik bir diğer ifade ile sahada öğrencileriyle gerek dijital gerekse modelleme youyla ürün oluşturmalarına katkı sağlamak.
- Ülkemizin farklı üniversitelerinin Eğitim Fakülteleri ile Fen Bilimleri Eğitiminde Astronomi ve Uzay Bilimleri Alanında başta TÜBİTAK Projeleri olmak üzere, proje bazlı çalışmalar noktasında eğitimler oluşturmak.
( Stellerium Programı , Gökyüzü Gözlem araçları , Güneş Saati Atölyesi, Eratosthenes Deneyi ile Dünya'nın Çevresini Hesaplama, Usturlab Atölyesi)
- * Dünyada ve Ülkemizde sürdürülmekte olan Uzay araştırmaları ile ilgili olarak öğretmenlerimizin konularında yetkin uzmanlarla buluşmalarını sağlamak, bilimsel gelişim toplantıları ( Pandemi süreci Online – Sonrasında Yüzyüze )
- Bilim kültürünün gelişimi ve yaygınlaştırılmasında temel rol oynayan öğretmenlerimizin , Astronomi ve Uzay Bilimleri alanlarında kendi coğrafyamız başta olmak üzere tüm Dünyada geleceği şekillendiren bilim insanlarının gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgi ve yeni ilgi alanları oluşmasına katkı sağlamak.
- * Türk Astronomi Derneği başta olmak üzere Astronomi ve Uzay Bilimleri konusunda bilimsel yayınlar ile ilgili doğru kaynaklara ulaşmalarına katkı sağlamak .
- * Akademiye katılan öğretmenlerin bilimsel hazırlık yapmalarını sağlayarak, alanlarıyla ilgili akademik içerikler üretimlerini sağlamak.
- * Öğretmenlerin alana katkı sağlamaları için çeşitli “uygulama atölyelerine”katılımını sağlamak.
- * Eğitim alanındaki çağdaş yaklaşımları izleme, bütüncül ve disiplinler arası yöntem ve teknikleri kullanabilme yeteneği kazandırmak
- ‘’ Uzay Çağı Çocuklarına , Uzay Çağı Öğretmeni ‘’ olmak…
- * Bu noktada sürece hakim, yeni öğrenme alanlarına açık, disiplinlerarası düşünebilen ve birbirine destek olan , bilgi üreten ve paylaşan öğretmenlerin mesleki yapılanma ve gelişim süreçlerine katkı sağlamak..
- * Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak “sosyal sorumluluk projeleri” yapmak.
Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi tüm branş ve kademelerden öğretmenlerimiz ve akademilerimizle bütüncül bir yaklaşımla 2023- 2024 Eğitim ve öğretim yılına heyecanla başlamaktadır .
HABERLER:
Akademimizle ilgili güncel haberleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
@istmemakademiler – Facebook
İst_akademileri - İnstagram
@ist_Akademiler – Twitter
Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisinde eğitim veren EĞİTİMCİLERİMİZ
Prof. Dr. Tansel AK İstanbul Üniversitesi - Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi Danışmanı
Prof.Dr. Selçuk BİLİR İstanbul Üniversitesi
Prof.Dr. Serdar EVREN Ege Üniversitesi
Prof.Dr. Ersin GÖĞÜŞ Sabancı Üniversitesi
Prof.Dr. Dursun KOÇER Kültür Üniversitesi
Prof.Dr. Adnan ÖKTEN İstanbul Üniversitesi
Prof.Dr. Talat SAYGAÇ İstanbul Üniversitesi
Prof.Dr. Yavuz UNAT Kastamonu Üniversitesi
Prof. Dr. Hasan Hüseyin ESENOĞLU İstanbul Üniversitesi
Prof. Dr. Barbaros GÖNENÇGİL İstanbul Üniversitesi
Doç.Dr. Emre IŞIK Türk – Alman Üniversitesi
Doç.Dr. Ersin KARADEMİR Osmangazi Üniversitesi
Dr. Öğr.Üye Sinan ALİŞ İstanbul Üniversitesi
Dr. Öğr. Üye. Hikmet ÇAKMAK İstanbul Üniversitesi
Dr. Öğr.Üye Mevlana BAŞAL İstanbul Üniversitesi
Dr. Öğr.Üye. Taşkın ÇAY İstanbul Üniversitesi
Dr.Öğr.Üye Tuncay ÖZDEMİR İnönü Üniversitesi
Dr. Öğr.Üye Ayşegül YELKENCİ Kültür Üniversitesi
Dr. F. Korhan YELKENCİ İstanbul Üniversitesi
Araş.Gör. Süleyman FİŞEK İstanbul Üniversitesi
DUYURULAR
Değerli öğretmenlerimiz ,
2023- 2024 eğitim öğretim yılı başvurularımız internet sitesi üzerinden yapılacak olup başvuru formunu dikkatlice doldurmanız gerekmektedir.
Eğitimlerimiz farkındalık (Tüm branşlarda ve eğitimin tüm kademelerinde görev yapmakta olan öğremenlerimize yönelik )ve yetkinlik eğitimleri (öncelikle Fen Bilgisi , Fizik , Matematik branş öğretmenlerine yönelik) olarak planlanmıştır.
Akademi eğitimlerimiz yüzyüze ve çevrim içi gerçekleşecek ve programlarda ilan edilmiş olan katılımcı adayı sayısı kura yöntemi ile belirlenecektir.
Yüzyüze eğitimlerimizde eğitim ve atölye – uygulama alanları akademi sayfamızdan ilan edilecek ve bu noktada mümkün olduğunca ilimizin her iki yakasında olacak biçimde planlama gerçekleştirilecektir. Katılımcı öğretmenlerimizin seçimi ilan edilmiş olan sayıyı aştığında kura yöntemi ile seçim gerçekleşecektir.
Akademiye devam zorunludur. Mevzuat gereği 5/1 oranında çalışmaya katılmayan katılımcıların akademiyle ilişiği kesilir ve herhangi bir katılım belgesi – sertifika verilmez.
‘’ Aynı Gökyüzü Altında Sevgi ve Bilgi ile ‘’
Astronomi ve Uzay Bilimlerİ Akademisi Koordinatörü
Z.Esra Balkan
#1 | Alirıza Ç****
Faaliyete Git | 23.05.2023 08:36 |
Çok yararlı oldu. Tşk. |
#2 | Baki A****
Faaliyete Git | 16.05.2023 18:35 |
Çok teşekkür ederim. |
#3 | Halis B******
Faaliyete Git | 29.04.2023 18:21 |
Teşekkürler |
#4 | Hayriye Ç*****
Faaliyete Git | 03.03.2023 10:24 |
Bu eğitime katıldığım için çok mutluyum |
#5 | Alper C**
Faaliyete Git | 28.01.2023 13:19 |
Teşekkürler. |
#6 | Songül D*****
Faaliyete Git | 06.01.2023 20:16 |
Sinan hocamıze ve bilgilerini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Derslerimizde kullanabileceğimiz etkinlikler ve bilgiler aldık, bilgilerimizi güncellemiş olduk. Emeğine sağlık, çok değerli ve verimli bir eğitim oldu |
#7 | Şeyma U***
Faaliyete Git | 03.01.2023 16:34 |
özverili anlatımı için teşekkür ederiz. |
#8 | Şeyma Ç****
Faaliyete Git | 26.10.2022 19:49 |
Teşekkürler |
#9 | Halime T********
Faaliyete Git | 26.10.2022 00:02 |
Çok güzel bir etkinlikti. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım,sohbet havasında öğrenme ortamının sağlanması mükemmeldi. |
#10 | Ayşe Gonca A****
Faaliyete Git | 24.10.2022 17:54 |
Teşekkür ederim. |
#11 | Ayşenur I***
Faaliyete Git | 21.10.2022 21:24 |
tesekkürler |
#12 | Ayşenur I***
Faaliyete Git | 21.10.2022 21:23 |
çok tesekkurler |